Vår uppdragsgivare Burger Söhne Group i Schweiz, har 140 års erfarenhet av att arbeta med tobaksprodukter av hög kvalitet. Företaget, som är ett familjeägt bolag med ca 2000 anställda, är representerat i mer än 60 länder. Man producerar och säljer de välkända varumärkena Ritmeester, Dannemann, Moods och Al Capone cigarrcigaretter, samt satsar också mycket på att utveckla innovativa rökfria produkter. I Sverige är man mycket framgångsrik med ON! White snus, som tillverkas i Sverige.

Till Area Northern Europe, med placering i Malmö, söker vi nu en


International Brand Manager

Om du har erfarenhet av att arbeta med marknadsföring av varumärken, ”branding”, inom FMCG industrin, så är detta ett intressant arbete för dig!

Du kommer att vara placerad i den nya organisationen för norra Europa, som man bygger upp, med nytt fint kontor på bästa läge på Limhamn, Malmö. Du arbetar nära tillsammans med den centrala globala ledningen för branding i Schweiz, landcheferna i respektive land, samt med områdeschefen, som du också rapporterar till.

Uppgiften

Din uppgift blir att maximera affärerna för alla de aktuella varumärken, Ritmeester, Al Capone, Moods och Dannemann i norra Europa, (Finland, Baltikum, Ryssland, Polen och Scandinavian Duty Free), genom att utveckla och implementera varumärkesstrategierna i linje med mål och riktlinjer för verksamheten. Man skall ständigt arbeta med att hitta nya och kreativa sätt att marknadsföra produkterna.
I uppgiften ingår att delta i arbetet med layout för förpackningar, att besöka de olika marknaderna, att följa upp besöken, att vara delaktig i att ta fram marknadsföringsmaterial och att genomföra marknadsprojekt, intern rapportering och deltagande i koncernens internationella marknads- och andra möten och projekt. Man skall också vara aktiv med att ta vara på synergier från andra marknader.

Din erfarenhet

Vi söker en person som har minimum tre års erfarenhet av marknadsarbete inom FMCG, gärna från medelstort företag, med fokus på ”trade marketing, brand och product management”, och det är också en fördel om du tidigare har arbetat med försäljning inom FMCG-sektorn, och känner till hur den fungerar. Internationell erfarenhet från marknads-/brandingarbete inom FMCG industri är en merit. Du har en bra utbildning på högskolenivå med tyngdpunkt på sälj- och marknadsföring, eller motsvarande. Du måste vara kunnig i engelska, tal och skrift. Du måste kunna resa en del i jobbet, främst i de aktuella länderna, men också till företagets möten i andra länder, men du kommer att vara stor del av tiden på kontoret i Malmö. Du har körkort för bil.

Som person

är du framåt, kreativ, pragmatisk, analytisk och flexibel. Du är utåtriktad med god samarbets- och kontaktförmåga. Du är fyndig och öppen för nya idéer, men ändå jordnära och praktisk. Du är positiv, full av energi och har en passion för att vilja göra skillnad! Du gillar att arbeta för och med ”smiling consumers”.

Information och ansökan

Mera information kan du få av konsult Benny Carlsson, 070-540 51 00 eller konsult Lars Johnsson, 070-518 33 41, på Recruitment International AB.

Din ansökan, med CV, på engelska skickar du snarast till: post@recruitment.se. Vi arbetar med löpande urval.

Välkommen till ett intressant arbete i ett spännande och hårt satsande företag!