Om arbetsplatsen

Östra Göinge kommun med drygt 14 700 invånare är centralt belägen i södra Sverige. Här möter det öppna jordbrukslandskapet den gröna skogsbygden. I Östra Göinge finns det goda livet med tryggt boende, bra skolor, storslagen natur, brett kulturutbud, livskraftigt föreningsliv och goda kommunikationer. Östra Göinge är en av landets modigaste och mest innovativa kommuner. Motgång har vänts till framgång och nu växer och utvecklas Östra Göinge helt i enlighet med visionen om att bli 15 000 stolta göingar.

Östra Göinge kommuns ledningsfilosofi kallar vi Göingemodellen. Den bygger på en tydlig politisk styrning, ett starkt helhetsperspektiv samt en stor tillit till chefers och medarbetares förmåga att ta ansvar för att ständigt förbättra verksamheterna. Östra Göinge blev 2016 utsedd till en av Sveriges mest spännande arbetsgivare inom offentlig sektor.

 

Samhällsbyggnadschef

 

Arbetsuppgifter

Samhällsbyggnadschefens uppdrag är att utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv medverka i utvecklingen av Östra Göinge som en attraktiv kommun att leva och verka i. Inom verksamhetsområde Samhällsbyggnad samlas allt ansvar för fysiskplanering samt mark-, exploaterings-, bygg-, miljö, gatu- och GIS-frågor. I rollen som Samhällsbyggnadschef är uppgiften att fortsätta utveckla verksamhetsområdet som en kompetent, serviceinriktad och kostnadseffektiv expertorganisation. Naturligtvis tillhör Samhällsbyggnadschefen förvaltningsledningen och rapporterar direkt till kommunchefen.

Kvalifikationer

Du har kvalificerad utbildning, som är relevant för uppdraget, från universitet eller högskola. Därutöver har du några års erfarenhet av strategiskt arbete på ledningsnivå i en politiskt styrd organisation, med fördel inom samhällsbyggnadsområdet. Du är skicklig på såväl svenska som engelska språket, både i tal och i skrift. Ytterligare språkkunskaper är ett plus.

Som ledare är du aktiv och du har förmågan att både engagera och entusiasmera dina medarbetare och samarbetspartners för att tillsammans med dem skapa goda resultat. Som ledare är du dessutom tydlig och lojal med ditt uppdrag. Handlingskraft, uthållighet och höga ambitioner genomsyrar ditt arbete och har varit framgångsfaktorer för dig. Vidare tror vi att din omgivning beskriver dig som öppen och prestigelös.

Du har starkt kundfokus och förstår vad som skapar värde för kunden. Serviceinriktad myndighetsutövning är en självklarhet för dig och du är mycket strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Har du erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och processer är det mycket meriterande. Ditt intresse för samhällsfrågor är genuint och du brinner för att delta i utvecklingen av Östra Göinge i sin helhet.

B-körkort erfordras. 

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid 100 %

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2018-07-31

Referensnummer:   A793825

Göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Löneform:   Månadslön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Ej reglerad arbetstid.

Kontakt

Kontaktpersoner

Jonas Rydberg, Kommunchef 044-775 65 91

För mer information kan man också kontakta:

Benny Carlsson, Rekryteringskonsult, Recruitment International AB, 040-35 48 90, eller 070-540 51 00

Håkan Thuresson, Rekryteringskonsult, Recruitment International AB, 073-776 36 58.

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via kommunens växel 044- 775 60 00

Övrigt

I Östra Göinge kommun strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Varmt välkommen till Östra Göinge kommun- Skånes gröna hjärta! Östra Göinge kommun tillämpar rökfri arbetstid. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer: Välkommen in på vår hemsida för att läsa mer om kommunen!