Ekonomichef – med fokus på resultat

Östra Göinge har starkt fokus på resultat. Det har gjort Göingeborna, kommunens företagare och medarbetare nöjdare än någonsin. Samtidigt är våra verksamhetskostnader klart lägre än snittet för Sveriges kommuner. Vi har byggt en stark ekonomi genom rejäla överskott, självfinansiering av våra investeringar och amortering av våra låne- och pensionsskulder.

Östra Göinges framgångar har sin grund i en klar politisk vilja med tydliga prioriteringar i kombination med vårt sätt att leda, organisera och genomföra kommunens verksamhet i enlighet med Göingemodellen.

Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en av Sveriges modigaste och mest innovativa kommuner. Ditt övergripande uppdrag är att utifrån ett strategiskt helhetsperspektiv bidra till utvecklingen av Östra Göinge som en attraktiv kommun att leva och verka i. Du ingår i förvaltningsledningen, rapporterar direkt till kommunchefen och är chef för verksamhetsområde Ekonomi & intern service.

I verksamhetsområde Ekonomi & intern service samlas ansvaret för finansiering, resultatstyrning, redovisning och upphandling samt för fastigheter, lokalvård och måltidsservice. I rollen som Ekonomichef är din uppgift att utveckla verksamhetsområdet som en kompetent, serviceinriktad och kostnadseffektiv lednings- och serviceorganisation.

Vi söker dig som med liv och lust kliver in i rollen som chef för de duktiga medarbetarna inom verksamhetsområdet. Du är en aktiv ledare som engagerar dina medarbetare och dina samarbetspartners för att tillsammans med dem skapa goda resultat. Handlingskraft, uthållighet och höga ambitioner är dina signum. Du är tydlig som ledare och lojal med ditt uppdrag. Din omgivning beskriver dig som en öppen och prestigelös person som har lätt till skratt.

Kvalifikationer

Du är civilekonom eller har annan kvalificerad ekonomiutbildning från universitet eller högskola. Din professionella erfarenhet inom ekonomiområdet är bred. Du har arbetat såväl med finansiering som med budgetering och redovisning. Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med aktiebolag så är det ett plus. Naturligtvis har du haft ansvar för både verksamhet och personal. Därutöver har du några års erfarenhet av strategiskt arbete på ledningsnivå i en politiskt styrd organisation.

Du har starkt kundfokus och förstår vad som skapar värde för dina interna och externa kunder. Att styra mot goda resultat genom att arbeta med ständiga förbättringar är en självklarhet för dig. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt och har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och processer. Ditt intresse för samhällsfrågor är genuint och du brinner för att delta i utvecklingen av Östra Göinge i sin helhet.

Du är skicklig på såväl svenska som engelska språket i tal och skrift.

B-körkort erfordras.

Anställningsvillkor

Tjänsten är heltid (100 %) och tillsvidare. Tillträde efter överenskommelse.

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Information och ansökan:

Östra Göinge kommun har fått utmärkelsen ”Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare” i offentlig sektor. Med kommunens invånare i fokus arbetar vi efter en tydlig Göingemodell där medarbetarna är vår viktigaste resurs.

I Östra Göinge strävar vi efter jämställdhet och mångfald bland våra anställda. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och livserfarenheter till tjänsten.

Låter detta som jobbet för dig så är du välkommen med din ansökan till post@recruitment.se senast 2019-06-05.

Vill du veta mer är du välkommen att ringa Kommunchef Jonas Rydberg tfn 044-775 65 91 eller vår konsult Benny Carlsson, Recruitment International AB, tfn 070-540 51 00. Fackliga företrädare nås via kommunens växel tfn 044-775 60 00.

 

Välkommen till Östra Göinge – Skånes gröna hjärta.