Till Svalövs kommuns förvaltning söker vi nu en lagspelande ekonomichef med fokus på ledarskap. Du är van vid att leda både på grupp- och individnivå i både funktion och process. Som ekonomichef har du en analytisk förmåga och är van att bedöma risker. Ekonomienheten är centralt placerad i kommunen.

Arbetsuppgifter

I din roll som ekonomichef är du direkt underställd kommunchef. Ekonomienheten består idag av tre medarbetare. Som ekonomichef ansvarar du för att leda, styra och utveckla kommunens övergripande ekonomistyrning. Du ansvarar även för ärendeberedning när det gäller ekonomiska frågor.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som är civilekonom, eller har annan jämförbar utbildning med inriktning mot offentlig verksamhet. Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig kan vara relevant.

Du har förmåga att skapa förtroende och har lätt för att samarbeta. Du skapar struktur i arbetet och har en förmåga att se helhet och vid behov även detaljer. Vidare är du driven och har god analytisk förmåga. Du skall ha erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation, tidigare erfarenhet att leda en ekonomienhet i dess helhet samt erfarenhet av budgetering, redovisning och finansiering.

Vi ser även att du har kunskap kring regelverket kommunal ekonomi, lagen om offentlig upphandling och god redovisningssed. Meriterande är om du har erfarenhet av digitalisering av ekonomifunktioner.

Om Du vill veta mer om tjänsten är Du välkommen att kontakta Håkan Thuresson på Recruitment International AB, 073-7763658.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-19 till post@recruitment.se