Arbetsuppgifter
Socialchefen har ansvar för individ och familjeomsorg inom social sektor och ansvarar för att leda och driva arbetet med sociala frågor inom hela kommunen (motsvarande förvaltningschefsuppdrag). Sektor social är uppdelad i fyra enhetsområden:
• Enheten för utredning- och uppföljning
• Enheten för öppna insatser
• Enheten för arbete-integration-välfärd.
• Enheten för socialpsykiatriboende

Enhetscheferna inom respektive område rapporterar direkt till dig.
I ditt uppdrag styr, leder, stöttar och utvecklar du cheferna inom organisationen med fokus på helheten. I rollen som socialchef är du ansvarig tjänsteman i socialnämnden och rapporterar direkt till kommunchefen.
Du ingår även i kommunens ledningsgrupp.

Det är Socialchefens ansvar att säkerställa att det finns verksamhetskompetens, beställarkompetens, myndighetskompetens, utvecklingskompetens samt kvalitetskompetens inom hela sektorsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen inom det sociala, samhällsvetenskapliga eller beteendevetenskapliga området. Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig kan vara relevant.
Du har erfarenhet av socialt arbete, ledarskap och politiskt styrd organisation. Du har även erfarenhet från myndighetsutövning inom det sociala området. Du har kunskap kring lagstiftningen inom det sociala området och arbetsmarknadsfrågor.
Din personliga lämplighet är av stor betydelse. Vi ser att Du är en lagspelare och duktig på att bygga relationer. Du är öppen för nya idéer och influenser och Ditt trygga ledarskap är kommunikativt och präglas av att bejaka medarbetarnas driv och initiativkraft. Du har stark integritet och mod att agera när så krävs samtidigt som du tar dig an vardagen med en stor portion glädje och värme!

Ansökan
Du är välkommen med Din ansökan senast 2020-08-09 till post@recruitment.se
För frågor etc är Du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Håkan Thuresson på 073-776 36 58.

Fackliga företrädare når Du på 0418-47 50 00.


Övrigt
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser